Lăcrămioare


Şir de lacrimi, lăcrămioare,
A curs lin, răcoritoare
Iar din lacrimi până-n zori
S-au făcut gingaşe flori.IMG_20150506_194315Legenda spune că lăcrămioarele (li se mai spune şi mărgăritare) s-au născut demult, la începutul vremuri­lor creştine, pe Muntele Patimilor, Golgota. Pe când privea, încremenită de durere, răstignirea Mântuitoru­lui, din ochii Fecioarei Maria porniră a se rostogoli la­crimi fierbinţi. Din fiecare lacrimă care a atins pămân­tul a răsărit mai apoi câte o floare, de un alb pur, pre­cum sufletul Mariei. Aşa se face că lăcrămioarele înfloresc pe deplin în apropierea sărbătorilor de Paşti, sim­bol al dragostei, purităţii şi dăruirii.

“ Lacrima este distilarea sufletului. Este cea mai profundă emoție a inimii umane exprimată în soluție chimică. Este un extract concentrat, este produsul final al căderilor și al suferințelor. Lacrimile adevărate nu sunt un camuflaj, ci sunt tabloul sufletului desenat pe pânza emoțiilor. Ele sunt portretul celor mai adânci aspirații umane.” – Dr.M.R.Haan

Reclame
Imagine | Acest articol a fost publicat în Din Viață..., Stare de suflet și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s